Instagram Yorum Sabitleme Özelliği Nedir?

 

Instagram yorum sabitleme özelliği nedir? Instagram yorum sabitleme postlarınızda yer alan yorumları sabitlemenize yaramaktadır. Bu özellikle sabitlenen yorum paylaşımınızın hemen altında yer almaktadır. Ayrıca bu yorum herkes tarafından da görülmektedir. Bu özelliği her post için en fazla 3 kez kullanma hakkınız var. Instagram yorum sabitleme özelliği nedir? Dilediğiniz ve başta tutmak istediğiniz yorumun öne çıkarılması diyebiliriz.

Instagram Yorum Sabitleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da sabitleme özelliği kullanmak isteyenler öncelikle Instagram yorum sabitleme nasıl yapılır? Bunun detaylı olarak cevabını almak ister. Bunu yapmak için, paylaştığınız posta gelin ve postunuzda yer alan ve görünür olmasını ve başta olmasını istediğiniz yorumu sola doğru kaydırmalısınız. Karşınıza gelen alanda Pinned/Sabitleme özelliğini göreceksiniz ve bu simgenin üzerine tıklamalısınız.Belirlediğiniz ve seçtiğiniz yorumun sabitlenmesini onaylayıp işlemi tamamlayabilirsiniz.

Instagram Sabitlenen Yorum Nasıl Kaldırılır?

Instagram’da yorum sabitleme özelliği ne kadar basitse daha sonra bu yorumu kaldırmak da bir o kadar basit. Instagram sabitlenen yorum nasıl kaldırılır? Bunun için oldukça basit adımlar vardır ve bunları yapmanız takdirinde yorumu kaldırmış olursunuz. Öncelikle sabitlemiş olduğunuz yoruma gitmelisiniz. Eğer IOS telefonu kullanıyorsanız yorumu sola kaldırmanız yeterli. Android telefon için ise sabitlemiş olduğunuz yorumun üzerine tıklamalısınız.

Pinned/Sabitleme özelliği karşınıza çıkacak olup bu simgenin üzerine tıklamalısınız. Bu işlemi onayladıktan sonra işlem tamamlanacak ve yorum kaldırılacaktır. Instagram’da yorum sabitleme herkese açık bir özelliktir. Instagram yorum sabitleme özelliği nedir? Bu özellik kullanıcıların olumlu ve beğendikleri yorumları öne alıp vurgulamalarına ve dikkat çekmesine olanak tanır. Ayrıca kullanıcının kötü ve olumsuz yorum aldığı zamanlarda da işe yarayabilmektedir. Bu özellik kişilerin Instagram hesabı üslubunun belirlenmesinde ve bunu takipçilerine göstermelerinde avantaj sağlar.

Aynı zamanda Instagram’da reklam yapmak isteyenler, markalarını tanıtmak isteyenler de bu özelliği kullanmaktadır. Kişinin satışını yaptığı bir postun altına gelecek olan güzel ve olumlu yorum kukkanıcı tarafından sabitlendiğinde diğer kullanıcıların da görmesine ve hatta alışveriş yapmasına olanak sağlayabilir. Instagram yorum sabitleme özelliği nedir? Sonuç itibariyle Instagram kullanıcısının ne amaçla kullanmak ve bu özelliği aktif etmek istediğine göre değişebilir ve o amaç doğrultusunda görevini yerine getirmektedir.