Instagrama Telefon Numarası Eklemek Zorunlu Mu?

Günümüz dünyasında sosyal medya hayatımızın en önemli parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Facebook, instagram gibi birçok sosyal medya uygulamaları bir çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu uygulamaları kullanırken bazı durumlarda karşımıza çıkmaktadır. Bizde bu makalemizde Instagrama telefon numarası eklemek zorunlu mu? konusunu ele alıp inceleyeceğiz. Instagram'ın Arkadaşlarımı Bul özelliği sayesinde, bir kişinin telefon rehberine eklenen ve o numara ile Instagram'a kayıt olan kişiler,  bu özelliği kullanan herkesin önünde Arkadaşlarımı Bul'u görecek. Bu uygulamadan muaf olmak istemeyen ve kişilerinin karşısına çıkmak istemeyen kullanıcılar, telefon numaralarını Instagram'dan kaldırmayı tercih ediyor. İnstagram telefon numarası eklemek gibi bir zorunluluk yoktur. eklemek isteyen kişiler ekleyebiliyor ama bir zorunluluk yoktur.

Instagram'da Telefon Numarasını Silme

Instagram telefon numaranızı silmek için önce Instagram'a girmelisiniz. Ardından Profil Düzenle sekmesine girmek için sağ üst köşedeki profil simgesine dokunmanız gerekir. Bu sayfanın İletişim Bilgileri bölümüne eriştikten sonra, öncelikle hesabınızla ilişkili bir e-posta hesabınızın olduğunu doğrulamanız gerekir. Aksi takdirde şifrenizi unutursanız doğrulama kodunu alamazsınız. E-postanın eklendiğini doğruladıktan sonra, telefon numarasına dokunarak numaranızı bu bölümden kaldırabilirsiniz. Bu şekilde ınstagram'da telefon numarasını silme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Instagram Telefon Kodu Kaldırma

Instagram, daha güvenli bir ortam sağlamak için kullanıcılara uygun "iki faktörlü kimlik doğrulama" sağlar. Bu, hesabınıza giriş yapmaya çalışan kişinin hesabın sahibi olduğunu doğrulamak için telefona bir doğrulama kodu gönderir. Bu kodu kaldırmak için Ayarlar'a gitmeniz ve Güvenlik sekmesine gitmeniz gerekir. Güvenlik sekmesinde iki faktörlü kimlik doğrulama için bir alan bulunur. Kodun telefona gönderilmesini önlemek için bu alandaki kısa mesaj kutusunun işaretini kaldırın. Böylelikle ınstagram telefon kodu kaldırma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Instagram'da kişisel verilerinizi silmek için  aynı sırayı izlemelisiniz. Kişisel bilgiler bölümüne girdikten sonra buradan gerekli bilgileri silebilirsiniz. Son bilgileri kaydedin ve işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Bu makalemizde Instagrama telefon numarası eklemek zorunlu mu? konusunu ele aldık. Instagram, profillerini açarken kullanıcılara iki seçenek sunar: Telefon Numarası ve E-posta. Bu seçeneklerden profilinizi "e-posta ile"  açmayı seçerseniz, uygulamanıza telefon numarası eklemeniz gerekmez. Umarız sizin faydalı bir çalışma olmuştur.